Objavljeno: 19.07.2021

Haljine za plažu su savršeni modni detalj kojim ćete upotpuniti vaš izgled za plažu. Dolaze u brojnim dezenima i oblicima, tako da ih možete upariti sa vašim omiljenim kupaćim kostimima. Šta više, ostavili smo vam i neke ideje kako da ih uparite sa omiljenim kupaćim. Uživajte i isprobajte haljine za plažu! 


Haljine za plažu su poslednji komad programa za plažu koji biste primetili. Pored jednodelnih kupaćih i dvodelnih kupaćih kostima, haljine za plažu lako padaju u drugi plan. Istini za volju, one i nisu za svakoga. 

Neophodno je imati želju da se stilizuje izgled da bi se nosile. Iako kupaći kostimi izgledaju odlično, i čine da vi izgledate odlično, ove haljine su dodatna posvećenost stilu. 

Naravno, ne morate odmah razumeti sve prednosti ovih modela. Bitno je da želite da čujete više o njima. 

Zašto nositi haljine za plažu 

Verovali ili ne, ali postoji izuzetno praktičan razlog da ih nosite. Osnovni razlog zašto bi se neko opredelio da nosi ove haljine je zato što štite od sunca. Kako pokrivaju čitavo telo, mogu biti od izrazitog značaja ako provodite više dana na plaži ili otvorenom. 

Naravno, to je samo njihova funkcionalnost. Haljine imaju mnogo veću vrednost kao predmet kojim stilizujete vaš izgled. One pružaju puno, od toga da mogu upotpuniti vašu novu fotku za Instagram do toga da uživate u novoj estetici.

Jedini problem sa njima je da znate to da prepoznate i da želite da ih nosite. Da ne shvatite nešto pogrešno, one su dopuna vašem izgledu. Nisu nikakva norma niti nešto što morate nositi. To je stvar karaktera.  

Za koga su haljine za plažu

Haljine za plažu su za žene koje teže da upotpune svoju figuru i izgled. U njima se najčešće ne kupa, iako nigde ne piše da ne može. U većini slučajeva, naravno, hajlina se skida pre kupanja. Dakle, za razliku od kupaćeg kostima, njena funkcija je puko estetska. 

Sjajno se slaže sa šeširima i naočarima, kao i drugim aksesoarima. Idealna je za žene koje uživaju u sebi, i žele da dodatno izraze sebe. 

Najčešće, haljine za plažu se nose na plažama, kako im ime i nagoveštava. Pravljene su za šetnje, višesatno provođenje vremena na plaži, i lagane šetnje pored vode. Dodatnu funkciju imaju u tome da vaš izgled u kupaćem čine konvencionalnim. Ukoliko se odlučite da sa plaže svratite u obližnji kafić bez da se presvučete, haljina će vam pomoći. 

Ukratko, to je unapređenje kupaćeg kostima, koje vam omogućava da posredujete u svim sferama života i uživanja odjednom. 

Kako izabrati haljine za plažu 

Ukoliko vas je prethodni opis pogodio, vreme je da i sami pogledate ove haljine. Izbor, naravno, nije previše komplikovan ili težak ukoliko znate kako da tražite. Nije samo stvar u tome da izaberete neki model, već da znate kako da ga uparite sa ostatkom stajlinga za najbolji izgled.  


Gde letujete

Prvo što želite da proverite jeste gde ćete nositi haljinu. Dakle, da bi haljina imala pun efekat nije loše da se uklopi sa lokalnim pejzažom i bojama. To nije presudno, vi možete nositi šta god želite, ali svakako dodaje celokupnom izgledu. 

Ukoliko ste baš smeli i kreativni, možete upariti haljinu da bude u kontrastu sa okolinom. Tako ćete se istaći od ostalih na plaži, i skrenuti sve poglede ka sebi. 

Razmišljati o tome gde letujete je korisno i sa stanovišta materijala. Naime, neki materijali bolje trpe u određenim uslovima. To će vam značiti pri održavanju i nošenju same haljine. 

Vaš kupaći kostim 

Nakon toga, želite da pogledate i kako se haljina uklapa sa vašim kupaćim kostimom. Većina žena bira haljinu u skladu sa određenim kupaćim koje ima, ili koje preferira da nosi. 

Osim ako baš ne idete tri puta nedeljno na plažu, ovo možete uraditi i vi. Čak i ako ćete provesti desert dana na moru, jedna haljina može biti sasvim dosta za vas. Čak i da nosite tri modela kupaćeg kostima, i dalje ih možete upariti sa jednom haljinom. 

Svakako, najvažnije je da vi prepoznate kako se to uklapa u vašu estetiku, i da vi budete zadovoljni sa njom. Ipak, i ako je vaše zadovoljstvo puno, ne treba da oklevate da uključite savet vašeg unutrašnjeg modnog kritičara. 

Preferencija boja i dezena 

Na kraju treba upariti i kupaći kostim zajedno sa haljinom za plažu. Dva najlakša načina da to uradite je da uklopite boje, ili da napravite kontrast. 

Uklapanje boja je najjednostavniji način da uredite ovo. Ako imate kupaći sa šarom, izaberite i šarenu haljinu i spremni ste. Ovo je klasičan izgled i potpuno odgovara svim zahtevima stila. Ali, kontrast je podjednako, ako ne i zanimljiviji pristup stilizaciji. 

Za ovaj pristup je potreban nešto istančaniji ukus. Recimo, treba izabrati boje sa suprotnog spektra, ili boje koje se indirektno nadograđaju. Na primer, možete imati pastelno plav kupaći sa žutom haljinom za plažu preko. Poželjno je da ona bude providna ili ima neku šaru. Tako ćete izgledati fantastičnol

Casa Dell Intimo haljine za plažu 

Takođe, možete pogledati i naše haljine za plažu. Tu ćete naći nekoliko Casa Dell Intimo modela koje možete upariti i stilozovati kako smo vas uputili. 

Pre svega, važno je da im date šansu. Možda će to biti nešto na šta niste spremni u potpunosti, ali će vam biti lakše kada dopustite sebi da ih otkrijete. 

To nije stvar moringa. To je stvar želje da izgledate bolje. 

Unapredite vaš izgled

Sve što ostaje jeste da probate haljine za plažu. Idealan trenutak za to je letovanje u zemlji gde vas niko ne zna. 

Čak iako niste sigurni u sebe, ne morate da strahujete ni od neprijatnosti. Bićete potpuno svoji i slobodni, kako i treba da iznesete ove haljine u potpunitosti.