Objavljeno: 19.07.2021

Biranje kupaćeg za trudnice dolazi uz brojne nedoumice. Od toga koji model izabrati, do toga da li nositi jednodelni ili dvodelni kupaći. Umesto da se preterano razmišljate o tome, spremili smo vam ovaj kratak vodić o tome kako da izaberete kupaći za trudnice. Uživajte! 


Kupanje u trudnoći je odlično za vaše telo. U vrelim letnjim danima, voda će vas osvežiti i osloboditi nepotrebnog stresa. Ostaje samo da nađete odgovarajući kupaći za trudnice. 

To je jednostavan zadatak kada znate kako da izaberete kupaći kostim. Ali, ako ne znate šta tražite, to postoje nepotrebna dosada i višečasovno listanje modela na telefonu. 

Srećom, možete se osloniti na nas da izaberete najbolji kupaći za trudnice. 

Mesec trudnoće 

Krenimo od osnovne i najvažnije stvari, a to je vaš mesec trudnoće. Žena koja je drugi mesec trudnoće i koja je u sedmom mesecu trudnoće neće nositi isti kupaći kostim. Kupaći kostim za trudnice se pre svega bira za mesec trudnoće u kome se žena nalazi. 

Ali, bira se i tako da može ili da se rastegne ili da se žena oseća udobno u njemu i ako joj se telo uveća. Recimo, ako ste na početku leta u petom mesecu, sigurno je da će vam stomak i telo porasti do sedmog meseca. 

Prema tome, treba kupovati kupaći kostim sa idejom da može da se rastegne ili izdrži vaše telo. Ovo nemojte da doživite kao neku komplikovanu stvar. Sve je to normalno i očekivano, i srećom postoje kupaći kostimi pravljeni baš za ovu namenu.  

Oblik tela 

Oblik tela je presudan, s obzirom da neće sve trudnice izgledati isto tokom trudnoće. U zavisnosti od genetike, građe i oblika tela, ženino telo će se menjati tokom trudnoće. Postoje žene koje ne dobiju značajnu masu tokom trudnoće. Ali, postoje i one koje se dosta uvećaju pogotovo u predelu stomaka i trupa. 

Kako god bilo, ne brinite. Sve su to čari majčinstva. Stvar je samo u tome da nađete kupaći koji će najbolje odgovarati vašim dimenzijama. Često ćete imati dve mogućnosti pred sobom. Jedna je da nađete odgovarajući jednodelni kupaći kostim, a drugi je da uparite gornji i donji deo kupaćeg kostima. 

Dvodelni kupaći kostim je često bolja opcija za trudnice. Naravno, nešto je i u ličnim preferencama. Međutim, ono sa čim ne treba da pravite kompromis je rastegljivost kupaćeg kostima. 

Rastegljivost 

Rastegljivost se najviše odnosi na tip materijala. Kako je već navedeno, treba vam kupaći od rastegljivog materijala. Čak i ako vam je kupaći inicijalno udoban, on to ne mora biti sledećeg meseca. 

Zato najviše pažnje treba da posvetite izboru materijala. Izbegavajte krute materijale, kao i materijale koji se skupljaju tokom pranja. Pokušajte da nađete kupaći od materijala koji su rastegljivi, fleksibilni i otporni. 

Izbegavajte kupaće kostime koji nisu otvorenog tipa, već imaju previše steznika i dodataka. Jedino takvi materijali i modeli mogu da obezbede ono što je neophodno trudnici. A to je udobnost. 

Udobnost 

Udobnost je kjučna karakteristika kupaćeg kostima za trudnice. Trudnicu ne sme ništa da stiska i pritiska, niti da joj smeta dok nosi kupaći. To važi i za bilo koji drugi kupaći kostim, ali za trudnicu je to ključna stvar. 

Nikako ne sme da se desi da kupaći pritiska ili ometa stomak trudnice. Takođe, on ne sme da joj bude mali ni u drugim delovima tela. Ne sme da pritiska grudi niti da ometa kretanje. Žena mora da može da sedne, pliva i kreće se bez ikakvih briga. 

Ali, iako je udoban i rastegljiv, on ne sme da spada. Da bi se sve ovo ispoštovalo, najčešće se i biraju dvodelni modeli kupaćeg kostima koje je lako upariti. Iako je estetika važna, ovde je najbitnije ostati praktičan pri izboru.


Jednodelni i dvodelni modeli  

Dakle, najvažnija stvar je da razmišljate šta bi vam najviše odgovaralo u datoj situaciji. Recimo, za prva tri meseca. Eventualno se može nositi četvrti i peti mesec. Sve nakon toga postaje teže da se jednodelni model nosi i održava. 

Dvodelni model je nekako sigurniji i praktičniji. Sa jednodelnim modelom imate problem rastegljivosti, pa samim tim i udobnosti. Međutim, dvodelni modeli vam daju više slobode pri izboru, a tako i više mogućnosti. 

Sa dvodelnim modelima imate veći izbor pri samom izboru modela. Možete naći donje deo u vidu nekih braziliki ili čak bikinija koji vam odgovaraju u telu. Uvek treba da ima prostora da vam telo diše i da materijali ne pritiskaju previše kožu, da ne bi došlo do iritacije kože. 

Što se tiče gornjeg dela, savetujemo vam da pogledate modele gornjeg dela kupaćeg bez žice. Penaste korpe su takođe odličan izbor, mada možete biti potpuno sigurni i sa običnim modelom bez dodataka. 

Takođe, poželjno je da model ima trake koje ćete lako vezati i koji će vam držati grudi. Nakon toga, možete gledati određene dezene i boje da upotpunite izbor kupaćeg kostima. 

Casa Dell Intimo kupaći za trudnice 

Što se tiče naše ponude, imamo dva modela kupaćih kostima za trudnice. U pitanju su tankini kupaći za trudnice, kao i jednodelni kupaći za trudnice

Tankini model je dvodelni model sa majicom i klasičnim slipom. Gornji deo majice ima tanke penaste korpe. Idealan je za trudnice u kasnijim mesecima trudnoće koje žele da nose nešto prijatno i rastegljivo za plažu. 

Jednodelni kupaći za trudnice je rastegljiv i ima meke korpe bez fišbajna. Idealan je za trudnice do petog meseca. Lako se navlači i brzo se suši. Možete ga nositi na bilo kojoj plaži ili kupalištu. Idealno je rešenje kada želite da se bez puno muke spremite za kupanje. 

Naravno, možete pogledati druge modele jednodelnih kupaći kao i dvodelnih kupaći da nađete ono što vama odgovara. 

Uživajte na plaži 

Najbitnije da nađete nešto u čemu ćete se vi osećate dobro. Zato, ne oklevajte da uzmete nešto u čemu će ovi posebni dani vašeg života izgledati još bolje. 

Mislite i na trenutke kada se budete slikali. Birajte nešto u čemu ćete izgledati odlično i sa distance od 10 godina. I naravno, birajte ono u čemu ćete uživati.