Objavljeno: 12.11.2019

Posle dugih devet meseci iščekivanja - beba je konačno u vašem naručju, a vi možete udobnije da spavate jer nema više velikog stomaka. Trudnoća je velika promena za telo, jer se punih devet meseci vaše telo menjalo i prilagođavalo novom životu u vama – mišići i koža su trpeli veliki pritisak i izgubili su svoju prvobitnu definiciju, materica je rasla, kukovi su se širili, i leđa su trpela teret. Vašem telu će trebati vremena da se vrati u stanje pre trudnoće.

Ali, kao što ni promene nisu nastale odjednom, tako ni vraćanje ne može „preko noći“ da se desi.

Kako vratiti figuru i stomak posle porođaja?

Vežbe posle porođaja se ne preporučuju odmah, ali ono što možete na početku da učinite kako bi sklonili postporođajni stomak jeste da nosite postporođani steznik. Za tkivo koje je pretrpelo veliku promenu i traumu, bitno je da ima kompresiju i potporu koja će mu pomoći da se vrati u pređašnje stanje. Posle porođaja možete koristiti steznik za porodilje, odnosno pojas za porodilje, koji daje podršku stomaku.

Kako izabrati steznik za porodilje?

Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete steznik za stomak posle porođaja? Bitno je da ima dobru elastičnost kako bi se ravnomerno rastezao i obezbedio ravnomernu kompresiju, da je od kvalitetnih i mekanih materijala; da ima apsorpciju vlažnosti kako bi vam koža ostala suva, čime sprečavate nastanak infekcije i iritacije. Veoma je bitno da materijal za steznik bude obrađen savremenom tehnologijom, što obezbeđuje da ostane jako dugo kao nov i da zadržava adekvatnu kompresiju čak i nakon duže upotrebe. Naravno, iznad svega je veoma bitno da vam je udoban i prijatan za nošenje. Steznici Control Body 311028, 311560, Selene 902 koje imamo u ponudi, pronašli su svoju primenu i kod porodilja jer imaju sve karakteristike: elastičnost, odličnu kompresiju, kvalitetne materijale, i udobnost. Nemaju šafove koje se usecaju, jer su njihove ivice laserski sečene i endlane.

Prednost pojasa za porodilje

Prednost pojasa za porodilje jeste to što njegim korišćenjem pomažete svom telu da se brže oporavi posle trudnoće. Naravno, veoma je bitno da se prvo konsultujete sa svojim izabranim lekarom ako ste imali carski rez ili ako je bio komplikovaniji porođaj.

Pojas za trudnice - čemu služi?

Za trudnice koje nose nisko preporučuje se da nose pojas za trudnice, jer on pomaže leđima da lakše podnesu teret i smanjuje pritisak materice na donji deo stomaka. Pojas za trudnice Aris AC006 je izrađen od mešavine pamuka i likre, u kombinaciji je sa gaćicama, čime je njegova kompresija ravnomerno raspoređena na pravim mestima, ali opet sigurna za trudnoću.

Svi modeli pojasa za porodilje i pojas za trudnice su originalni proizvodi italijanskih brendova. Njihovi kvaliteti i efektni modeli su doprineli da se probiju na tržištu i stignu i kod nas.