Objavljeno: 19.07.2021

Od sada odgovaramo na upite koje dobijamo preko Instagram Story-ja, i pišemo o temama koje vas zanimaju. Jedna žena nam je pisala o ovom problemu, i odlučili smo da odgovorimo na njeno pitanje - Kako da izabere kupaći kostim kao žena sa većim grudima? Nastavite da čitate za gomilu korisnih saveta. 


Izbor kupaćeg kostima nije mala stvar. Bilo da se odlučite za jednodelni kupaći ili dvodelni kupaći kostim, uvek treba misliti na to kako on prianja uz vaše telo. 

Od svih nedoumica vezanih za vaš oblik tela, postoji jedan problem koji se posebno ističe. Žene sa većim grudima često imaju problem da pronađu odgovarajući model za njih.

Nedoumica se sastoji u tome da ne znaju da odaberu model kupaćeg koji je udoban, ali i ističe grudi u isto vreme.  

Oblik tela 

To nije ništa neoubičajeno, budući da dosta žena ne poznaje svoj tip tela. Ustaljeni oblici tela su peščani sat, obrnuti trougao, trougao, četvorougao, dijamant i ovalni tip tela. 

Da to uprostimo, podelimo tipove tela ovako. Peščani sat i trougao su odlike žene koja je vitkija i sitnije građe. Isto to može da bude i obrnuti trougao, ali i ne mora. Četvorougao, dijamant i ovalni tip tela su oblici tela za jače, punije žene.


Nakon što se upoznate sa vašim tipom tela, vreme je da uzmete mere. Ovo je načelna preporuka za kupovinu bilo koje odeće, pa tako i kupaćih kostima. Najbolje će vam stojati ono što je kupljeno po meri. 

Pogotovo kada je u pitanju veličina grudi.

Veličina grudi 

Kao što je slučaj sa oblikom tela, isto je i sa veličinom grudi. Iako mi sve veće grudi zovemo “velikim grudima”, i one se razlikuju. 

Razlika može biti prevashodno u veličini, ali i u obliku. Zato, kada birate kupaći gledate da uskladite dezen sa tipom tela, ali gornji deo mora da odgovara tipu grudi. Retko se dešava da žene imaju velike grudi koje stoje potpuno čvrsto.


Umesto toga, žene same biraju kako će izgledati na osnovu kupaćeg koga izaberu. Recimo, za neke žene će push up gornji deo kupaćeg biti savršen. Preuzeće ulogu grudnjaka i učiniće da izgledaju bujnije. 

Ali, za neke žene to nije preduslov. Za neke žene, udobnost je kvalitet koji nema zamenu.

Udobnost 

Svakako, udobnost nema zamenu. Kada je kupaći kostim u pitanju, za žene sa velikim grudima problem ima više dimenzija. Prvo, stvar je u samom fizičkom osećaju prijatnosti usled pritiska gornjeg dela kupaćeg. Drugo, stvar je u psihičkoj opuštenosti tokom nošenja kupaćeg. 

Što se tiče fizičkog osećaja, kupaći za velike grudi mora da ispuni nekoliko zahteva. Prvo, kupaći mora da pokrije grudi, ali ne sme da ih pritiska. Dakle, on mora da bude pristojan, i da ne pritiska ženu i ne smeta joj pri kretanju.

Druga stvar je psihička udobnost. To je onaj osećaj da sve stoji na svom mestu i da to ništa ne može poremetiti. Zato i uzimate sve ove mere i pratite sve to. 

Nije kao da želimo da napravimo nauku od ovoga. Samo želimo da se osećate fantastično dok ste u kupaćem.

Tipovi Korpi

Tip korpi za koji se odlučite će vam najviše pomoći u tome. Čak i kada kupujete u našoj online prodavnici, možete da birate prema tipu korpe. Tip korpe će vam dati određeni izgled, ili efekat koji želite da postignete sa kupaćim kostimom. 

Recimo, neki osnovni model kupaćeg bi bio prazan kupaći bez žice. On će samo vašim grudima dati određeni oblik, ne menjajući ništa. To možda i nije najbolji model za žene koje imaju veće grudi.

Push up je već nešto drugačiji. Kako mu ime nalaže on podiže grudi. Opet, ni to možda nije najbolje rešenje. Ako imate malo veće grudi, podizanje možda neće izgledati prirodno, već će biti nekako napadno. 

Zato, najbolje je da probate penastu korpu sa žicom i bez žice, ili prazan kupaći sa žicom. Žica je ta koja podržava grudi u određenom obliku. Za žene sa velikim grudima ovo je često idealno rešenje, jer daje strukturu njihovom izgledu. Sledeća stvar na koju treba da misl jeste sam dizajn ili dezen.  

Dezeni 

Što se tiče izgleda kod žena sa velikim grudima, najbitnije je da imate jednostavan model. Slobodno se možete opredeliti za klasičan stil kupaćeg kostima. Naravno, ukoliko vi baš to želite, možete i eksperimentisati i izabrati drugačiji model. 

Za žene sa većim grudima se najčešće preporučuju modeli koji su jednobojni i bez previše šara. Kako su same grudi velike, nije ih potrebno dodatno isticati drugim detaljima. Umesto toga, izražavanje grudi i trupa je moguće uraditi pravim izborom boja.


Naravno, ovo nije nikakvo pravilo, već samo stilska sugestija. Ukoliko se odlučite za šare, neka one budu raspoređene preko čitavog kupaćeg kostima, tako da najbolje ocrtaju vaše neravnine. Doduše, sve je ovo lakše predstaviti na samim modelima. 

Modeli kupaćeg za veće grudi 

Za početak, ovde možete pogledati modele kupaćeg za veće grudi. Nakon toga, imamo i da vam prikažemo par modela kupaćih kostima specijalno za ovu situaciju. 

Prvo pogledajte crveni Jolidon kupaći. Sastoji od gornjeg i donjeg dela i podseća na klasičan sportski kupaći. Ima korpe D veličine sa fišbajnom za dodatnu podršku. Gornji deo je sličan grudnjaku i zatvara se kopčanjem. Donji deo je klasičan, zatvoreniji slip model. 


Self sa dubokim korpama je još jedan odličan model za žene sa većim grudima. Ima cvetni dezen. Korpe su potpuno prazne i ojačane su fišbajnom. Gornji deo dolazi u veličinama D, E, i F. Odličan je ako želite veseliji model koji će biti prijatan za nošenje.

Pogledajte i ostale modele, da nađete kupaći kostim odgovarajućih proporcija za vas. Na kraju uvek možete upariti i različite modele da dobijete savršeni spoj. 

Nađite najbolji model za vaše telo 

Na kraju, za ovu situaciju ne postoji baš univerzalno rešenje. Treba uskladiti model kupaćeg koji vam se sviđa, a koji ujedno odgovara vašim proporcijama. 

Opet, nije ni to nemoguća misija. Shvatite to kao jedno veselo istraživanje sebe. Sigurno ćete naći nešto u čemu ćete uživati.